Kategorier
Microsoft

Anpassa Windows 10 installationen för ändamålet – Troligtvis snart möjligt

Sedan Windows 10 släpptes 2015 har jag haft en förhoppning om att Windows ska kunna anpassa beroende på vad man ska ha den till. Någon form av val vid installationen där man kan välja om datorn ska vara anpassad för spel eller kontorsarbete etc.

Med Microsofts senaste insider-version för Dev Chanel-användare ser det ut som att detta kan bli till verklighet.

Windows 10 har många appar och funktioner och fler tillkommer lite då och då. Jag upplever att vissa användare kan känna att Windows 10 är för stort och rörigt. Därför vore det smart att kunna få ett anpassat Windows 10 för just de behov som man tänker använda datorn till.

I ett blogginlägg som Microsoft publicerade häromdagen så kan detta snart vara möjligt. Insider-medlemmar som kör ”Dev-channel” kan hämta hem Windows-versionen 20231 där de kommer få ett meddelande under installationen om vad datorn ska användas till. För närvarande kommer det inte att ske någon skillnad vad de än väljer. Därför finns det inga detaljer om vad som kommer att anpassas och Microsoft har inte nämnt några detaljer heller.

Anpassa Windows 10 installation

Eftersom detta är i första stadiet av denna funktion så är det inte officiellt ännu om denna möjlighet verkligen kommer. Det har hänt förr att Microsoft har kommit ut med funktioner för insider-medlemmar och sedan tagit bort dem igen. 

Jag hoppas att Microsoft fortsätter med denna idén och tänker igenom vad som kan anpassas så att det skulle kunna göra systemet lättare att hantera. Det finns många datoranvändare där ute som detta skulle kunna underlätta användandet för. 

Saker som skulle kunna anpassas är förinstallerade appar, som exempelvis XBOX-appen behövs för ingen annan än för spelare. Hela operativsystemet skulle kunna optimeras beroende på om du är en spelare, grafiker eller bara använder datorn för skola eller arbete.

Vad skulle du vilja anpassas för ditt användande? Kommentera gärna! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *