Kategorier
Microsoft

Anpassa Microsoft Edge

En av de stora nyheterna i Windows 10 är Microsoft Edge som är den nya webbläsaren som ska ersätta Internet Explorer.

Här kommer ett par tips på hur du kan anpassa Microsoft Edge. De flesta av dessa tips finner vi i Inställningar som du hittar högst upp i höger hörn.

Microsoft Edge Inställningar

 

1. Ändra söksida

Som standard är Bing standardsökmotor. För att ändra sökmotor ska du först besöka sökmotorns webbplats, exempelvis Google.se. Därefter ska du klicka in dig på Inställningar i Microsoft Edge och sedan Visa avanderade inställningar. Leta upp Sök i adressfältet med och klicka på Ändra. I denna lista ska du kunna se din favoritsökmotor. Om du inte kan se den, kontrollera att du befinner dig på deras webbplats. Bekäfta sedan med Ange som standard.

2. Lägg till ”Gå till Startsida” (Huset)

Med Internet Explorer är några av oss vana vid att ha ett ”Hus” att klicka på för att återgå till startsidan. Som standard syns inte detta i Microsoft Edge men finns att få fram i Inställningar. Först ska du kontrollera att det står ”Öppna med Startsida” som du hittar du högst upp på Inställningar. Därefter klickar du in dig på Visa avanderde inställningar och högst upp på denna sida står det Visa knappen Startsida. Se till att denna är aktiv och skriv in din startsida. Bekräfta med Spara.

Visa knappen Startsida i Microsoft Edge

Nu hittar du detta hus högst upp på vänstersida i Microsoft Edge.

Aktivera hemknappen i Microsoft Edge

3. Visa fältet Favoriter

Favoriter i Microsoft Edge hittar du under knappen ”Hubb” som finns högst upp till höger i Microsoft Edge, till höger om Stjärnan. Vill du ha ännu lättare att nå dina favoriter kan du lägga till ett fält med dina favoriter. (Finns även i Internet Explorer).

Du lägger till detta fält genom att klicka in på Inställningar och sedan Visa inställningar för Favoriter som du hittar bland de första inställningarna. Aktivera Visa fältet favoriter.

4. Synka dina favoriter

Om du har flera datorer och vill ha dina favoriter på alla dina datorer så måste du först och främst se till att du är inloggad med ett Microsoft-konto på samtliga datorer. Ett Microsoft-konto är samma som en mejladress från Ouutlook.com, Hotmail.com eller Live.se och är kostnadsfritt. När du är inloggad på ditt Microsoft-konto så är egentligen allt färdigt eftersom denna inställning är aktiverad som standard. Du kan kontrollera att den är aktiv genom att öppna upp Inställninga i Microsoft Edge och sedan kontrollera att Synka innehållet är aktiverat.

5. Bonus: Återgå till Internet Explorer

Eftersom Microsoft Edge kommer att ersätta Internet Explorer så rekommenderar vi dig att behålla Microsoft Edge. Vill du väldigt gärna återgå Internet Explorer så länge detta finns så kommer här ett tips till dig.

Klicka in dig på Inställningar som finns under Startmenyn i Windows. (ej Microsoft Edge). Fortsätt klicka in dig på System och sedan Standardappar.

Ändra Standardprogram i Windows 10

Längst ner på denna sida ska du klicka in dig på Ange standardappar. Ett nytt fönster kommer att öppnas och här ska du leta fram Internet Explorer. Klicka sedan på Ange det här programmet som standardprogram.

Standardappar i Windows

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *