Kategorier
Allmänt

Angående att annonsera gratis via sociala medier

Reklam finns överallt och det är ofta man hör folk som klagar på att det är så mycket reklam överallt. Jag själv kan hålla med om att det kan vara irriterande och det har hänt att jag har klagat men man får väl lära sig att gilla läget. De som annonserar måste hitta sina kunder på något sätt för att få in sina pengar och då är reklam en självklarhet.

Om du är aktiv på Facebook och gillar att tagga dina vänner i diverse inlägg så har du antagligen bidragit själv till med hjälp till annonsering till ett företag.

Det är inte bara vanliga Facebook-sidor från en privatanvändare som ber en att ”tagga en polaren som…” utan det är även företagssidor som har gått igång på detta koncept. Och det är ju egentligen ett smart sätt att visa upp sitt varumärke och inte betala något för annonsering, bara se till att så många som möjligt kommenterar eller gilla inlägget. För företaget har inte betalt något för detta inlägget (förutom för sponsrade inlägg).

Ta exempelvis en titt på denna skärmdump som dök upp i mitt flöde:

Vilket nummer fylls upp först?

Detta är en företagssida som postar detta helt vanligt inlägg (ej sponsrat inlägg). Det har kommenterats över 60 000 gånger! Och alla som har kommenterat, gillat eller delat detta får detta i sitt nyhetsflöde och ännu fler ser detta inlägg. 

I detta fall så visar bilden inte vad de sysslar med men deras företagsnamn dyker upp och de blir igenkända. (Jag censurerat deras namn av naturliga skäl).

Tänk så genialiskt egentligen? Fri annonsering och det klagande antireklamfolket hjälper till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *