Kategorier
Google

5 typer av hemsidor som Google hatar

Google har en mängd ”regler” som du bör följa för att hamna på topp i deras sökmotor. De typiska grejerna som man ska titta på är val av H1, H2 och H3 taggar, mängden text och bilder med alt-beskrivningar. Men det finns ett par fel som vissa inte verkar tro är så allvarliga, men som Google de facto hatar.

Hemsidor med ett intro

Du har någon gång hamnat på en hemsida där man först ska göra ett val för att gå vidare. Det kan vara till vilken typ av avdelning eller tjänst. Exempelvis hos en bilhandlare där du först få välja om du är ute efter personbil eller lastbil.

Dessa typer av hemsidor ska du undvika att bygga om du vill ha en bra placering hos Google. Det gäller att ha lagom mängd text på startsidan, ca 500 tecken (gärna fler.) Det kan vara knepigt att få till så många tecken på en ”introsida” och av den anledningen bör du undvika att ha en introsida till din hemsida.

Ej mobilvänlig

Idag är det mer vanligt att man surfar via mobilen än med datorn. Surfar du in på en hemsida som inte är mobilanpassad så lämnar du antagligen sidan. Så tänker nämligen också Google och därför prioriteras inte din hemsida lika högt som en mobilvänlig hemsida.

Långsamma hemsidor

Långsamma hemsidor brukar bero på att det är stora och många bilder som ska laddas. Har du en högupplöst bakgrundsbild kan denna göra hemsidan långsam.

Om du har en WordPress eller Joomla-hemsida med många installerade tillägg så kan det hända att hemsidan blir långsam. Idag har de flesta snabb uppkoppling och det märks knappt att sidan är långsam, men Google är ganska kräsna och kan uppfatta din hemsida som långsam även om den inte känns långsam för dig och dina besökare.

Testa din hemsida med Googles egna verktyg PageSpeed Insights.

Gömda texter

Detta är nog inte så jättevanligt men det har hänt att jag har fått frågan om man kan gömma text från besökarna och enbart ha den synlig för Google. Ja, du kan gömma text men Google är smarta nog att se detta och kommer antagligen att bannlysa din hemsida.

Flash

Förr var detta mer vanligt att vissa valde att skapa sin hemsida i Flash. Eftersom det till största del inte innehåller några HTML-koder så har Google inget sökord att gå på. Av denna anledning så finns det väldigt få som använder ”flash-hemsidor”, tack och lov.

Så har du funderingar på att sticka ut ur mängden och göra en ”flashig” hemsida så glöm detta direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *