Microsoft lanserar molnbaserat kopiera & klistra in (Urklipp)

Senast uppdaterad fredag, 21 december 2018 Publicerad måndag, 04 juni 2018 Skriven av Fredrik

Microsoft har börjat rulla ut ett par nya intressanta funktioner till Windows 10. I den senaste stora uppdateringen Spring Creators Update fick vi en tidslinje med en historik på allt vi har gjort som vi också kan öppna upp igen. Har du flera datorer synkas det till dem också.

I nästa uppdatering som förväntas släppas senare i år kommer ännu en ny funktion som jag tror många kommer att uppskatta, nämligen ett molnbaserat kopiera och klistra in.

De som är Windows Insiders (Fast ring) kan redan nu testa denna funktion genom att ladda ner version 17672 från Windows Update.

Kortfattat har nya urklippsfunktionen en historik på texter som du har kopierat. Istället för att kopiera och klistra in texter en i taget kan du alltså kopiera flera texter från olika ställen och sen klistra in från ett Urklipps-fönster som öppnas genom att trycka WINDOWS + V. Microsoft har satt en limit på 100 KB när det gäller texter men kopierade bilder kan vara upp till 1MB. Urklipp som överskrider detta kommer inte att hamna i historiken.

Urklipp historikHistorik över kopierade texter

Som standard är inte denna funktion aktiverad. För att aktivera går du till Inställningar -> System -> Urklipp.

Inställningar för UrklippHär aktiverar du nya Urklipps-funktionen

Är du inloggad med ditt Microsoft-konto kommer dina urklipp att synkas till dina andra datorer som har Windows 10. Vilket innebär att du inte behöver kopiera och klistra in till ett i mejl eller annan krånglig väg för att få över en text till annan dator.

Öppna Urklipp genom att trycka WINDOWS + V på din andra dator så kommer du se historiken över urklippen även på denna datorn.