Få tillbaka förslagen på e-postadresser i adressfältet i Outlook

Publicerad onsdag, 31 januari 2018

Detta fenomen känner du mest till när du har gjort en ominstallation av datorn. Förutom bilder och dokument så vill man förstås ha kvar sina mejl och kontakter. Att spara ner sina kontakter är inte så svårt men man är ju bekväm med att mottagaren dyker upp automatiskt när man skriver i adressfältet. Detta adressfält är precis som en historik där det endast sparas de adresser som du har skrivit mejl till. Så det räcker inte att du har dem i "Kontakter" för att de ska dyka upp automatiskt i adressfältet.

Jag har funderat ett bra tag hur man ska få dem att hamna i denna lista igen och när jag väl kom på hur man ska göra så slog tanken "ja. självklart är det bara att göra så".

Jag förmodar att du redan har exporterat dina kontakter. Om du inte har gjort det så hoppas jag att du inte har påbörjat din ominstallation av din dator ännu. Är du osäker på hur du exporterar dina kontakter kan du läsa min lilla guide här.

När du har importerat dina kontakter ska du klicka på Ny e-post och sedan välja Till. Markera alla dina kontakter genom att hålla inne shift-tangenten.

Klicka på Till för att lägga till dem i Till-listan. Om det går segt att lägga till alla samtidigt kan du prova ta ett par i taget.

Välj OK men SKICKA INTE MEJLET! När du ser att alla kontakterna har lagts till kan du stänga ner mejlet igen utan att spara.

Nu ska dina kontakter dyka upp i adresslistan så fort du börjar skriva en adress!

Så här exporterar du kontakter

  1. Klicka på Arkiv -> Öppna och Exportera
  2. Klicka på Importera och Exportera
    Exportera och importera kontakter i Outlook
  3. Välj Exportera till en fil
  4. Välj Kommaavgränsade värden
  5. Välj Kontakter
  6. Klicka på Bläddra och välj var du vill spara dina kontakter
  7. Klicka på Slutför

Importera kontakter

  1. Klicka på Arkiv -> Öppna och Exportera
  2. Klicka på Importera och Exportera
  3. Välj Importera från annat program eller fil
  4. Välj Kommaavgränsade värden
  5. Klicka på Bläddra och välj filen med dina kontakter
  6. Klicka på Kontakter
  7. Klicka på Slutför