Ladda ner tidigare versioner av Windows och Office (lagligt)

Publicerad måndag, 23 oktober 2017

Om du letar efter tidigare Windows versioner ska du ta en titt här. Windows 10 är inte så svårt att hitta men äldre versioner är något knepigare, även de faktiskt finns på Microsofts hemsida också.

Jag antar att Microsoft gör de äldre versionerna svårare att hitta för att få folk att välja Windows 10 men samtidigt vill de ha de äldre versionerna tillgängliga.

Det finns ett gratis verktyg från en tredjepart som gör det enklare att hitta dessa äldre paket. Det är en liten programvara som egentligen länkar vidare direkt till den Microsoft produkt du vill komma åt.

Programvaran heter Windows ISO Downloader och kan laddas ner här.

Ladda ner äldre Windows och Office produkter - ISO

Här kan du ladda ner en ISO-fil av Windows 7 och framåt samt Office 2007 och framåt. Kom ihåg att det är testversioner så om du vill ha dem en längre tid behöver du en licensnyckel.

Ska du installera om din dator Windows 10 kan du antingen använda dig utav Windows ISO Downloader eller ladda ner via Microsofts egna verktyg som du hittar här. Du kommer inte att behöva ange en licensnyckel om du tidigare har haft en giltig Windows 10. Datorn kommer att aktiveras automatiskt.